Seksuel misbrugsgruppe lovede anonymitet - men brød den med det samme: "Jeg føler mig røvrendt!"

En 56-årig kvinde er i chok, efter hun havde meldt sig til en selvhjælpsgruppe for pårørende til seksuelt misbrugte. Gruppen, Kolding Selvhjælp, lovede nemlig anonymitet, men kvindens mailadresse med hendes specielle efternavn blev sendt til alle gruppens medlemmer.

Af
Daniel Sennek Daniel Sennek

"Jeg føler mig røvrendt. Og jeg føler virkelig, at Kolding Selvhjælp har misbrugt min tillid."

Sådan fortæller den 56-årige kvinde til Jydske Vestkysten. Årsagen til den brudte tillid skal findes sidste år, da den 56-årige kvinde meldte sig til en selvhjælpsgruppe for pårørende til seksuelt misbrugte hos Kolding Selvhjælp. Den 2. januar sendte de nemlig en mail ud til kvinden - og alle de øvrige medlemmer - hvor de kan se hinandens e-mailadresser.

"Der stod med store bogstaver, at man kunne være anonym, da jeg første gang læste om gruppen på Facebook. Og det at man kunne være anonym var faktisk grunden til, at jeg meldte mig," slår den 56-årige kvinde fast overfor Jydske Vestkysten.

Allerede da hun ringede op til Kolding Selvhjælp første gang, undrede hun sig.

"Det første, jeg blev spurgt om, var mit telefonnummer og min e-mail-adresse. Jeg sagde, I får det på en betingelse, og det er, at I ikke giver oplysningerne til andre, og det lovede de. Min e-mail indeholder mit fulde efternavn."

Den daglige leder af foreningen Kolding Selvhjælp, Jyta Popik, undskylder og beklager, at den 56-åriges mailadresse blev sendt videre til de øvrige medlemmer af selvhjælpsgruppen.

Publiceret 16 January 2019 08:23