Flere langtidsledige skal i job, og en måde er at kopiere modellen fra Aarhus, mener Alternativet. Arkivfoto

Flere langtidsledige skal i job, og en måde er at kopiere modellen fra Aarhus, mener Alternativet. Arkivfoto

Jan fik 100.000 i erstatning - så kom deprimerende besked fra kommunen

Jan Balck fik 100.000 kroner i erstatning af sit pensionselskab for tab af arbejdsevne - men Horsens Kommune svarede igen med straks at indstille hans kontanthjælp.

Af
Daniel Sennek

"Det er jo ikke en lottogevinst. Det er en erstatning, jeg har fået, fordi min krop er ødelagt. Fordi jeg ikke længere kan tjene en årsløn på 400.000 kroner, men må leve for langt mindre."

Sådan lyder det fra Jan Balck til Horsens Folkeblad. Sagen drejer sig om 100.000 kroner i erstatning for tab af arbejdsevne, som Industriens Pension har givet Jan Balck. Penge, der faldt på et tørt sted.

Men kort efter lød det fra kommunen, at erstatningen ville blive modregnet kontanthjælpen som Jan Balck modtog. Altså har han ikke fået kontanthjælp siden juli.

Og ifølge faglig koordinator i Jobcenter Horsens ydelsesafdeling, Helene Kreiberg, er det helt efter bogen.

"Hovedreglen er, at hvis du er på kontanthjælp og modtager en erstatning på over 10.000 kroner for tab af arbejdsevne, skal den modregnes i kontanthjælpen. Eneste undtagelse er, hvis erstatningen er afgjort af Arbejdsskadestyrelsen (i dag Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, red.) efter arbejdsskadeloven," siger hun til Horsens Folkeblad.

Publiceret 21 January 2019 00:00