Leif angrebet i sit hjem af øksemand: Forsvarede sig mod det blodige angreb - fik hårdere straf end overfaldsmanden

Leif Werner Larsen skal 2,5 år i fængsel. Det skal han, fordi han forsvarede sig mod en angribende øksemand i sit eget hjem. Gerningsmanden fik blot 2 års fængsel.

Af
Daniel Sennek

"Det her er simpelthen møghamrende uretfærdigt, og det føles ikke særligt trygt i et retssamfund, at min klient skal straffes hårdere end den mand, der overfaldt ham med en økse og burde have været dømt for drabsforsøg."

Sådan fortalte advokat Martin Andersen til Folketidende.dk, da hans klient, 51-årige Leif Werner Larsen, fik en hårdere straf end den mand, der havde angrebet ham med en økse. Leif Werner Larsen fik to og et halvt års fængsel for at affyre en salonriffel under særligt skærpende omstændigheder.

Den 51-årige mand blev således dømt for at affyre et skud op i luften for at skræmme overfaldsmanden væk. Overfaldsmanden, den dengang 45-årige Kim Kenneth Rimfort, angreb Leif i dennes eget hjem. Kim Kenneth Rimfort trængte ind i hjemmet med en økse, truede med at slå Leif ihjel og ramte ham efterfølgende i hovedet med et øksehug.

De dramatiske begivenheder fandt sted store bedesag i april sidste år, hvor Leif Werner Larsen i sit hjem på Husbyvej ved Dannemare blev opsøgt af den dengang 45-årige Kim Kenneth Rimfort, som han kun kendte perifert, skriver folketidende.dk.

Da den ubudne gæst slog terassedøren i stykker, fik Leif gennet hustruen i soveværelset og bad hende kontakt politiet. Han tog sin salonriffel og affyrede et skud op i luften for at skræmme kim væk. Men det lykkedes ikke. I stedet blev Leif hugget i hovedet og i hånden.

Leif blev hastet til Rigshospitalet, hvor han måtte kæmpe for sit liv.

Publiceret 21 January 2019 00:00