"Jeg ved ikke, om jeg havde besluttet at slå mig selv ihjel, allerede da jeg kørte hjemmefra..."

En 65-årig mand er blevet kendt skyldig i at have torpederet indgangspartiet på Sønderborg Sygehus i 2017 med sin bil. Han mener selv, at han var sindssyg i gerningsøjeblikket grundet en hormonmedicinering.

Af
Daniel Sennek

"Jeg ved ikke, om jeg havde besluttet at slå mig selv ihjel, allerede da jeg kørte hjemmefra. Jeg var totalt blæst i hovedet."

Sådan forklarede en 65-årig mand i Retten i Sønderborg tirsdag ifølge Jydske Vestkysten.

Den 65-årige mand var tiltalt for - den 2. juni 2017 - at have torpederet indgangspartiet på Sønderborg Sygehus med sin Volvo tidligt om morgenen. Manden slap uskadt fra episoden, hvor der heldigvis ikke var nogen, der kom til skade.

Det er anden gang at den 65-årige mand er i retten for sagen, da den blev kørt som en tilståelsessag i december 2017. Manden mener selv, at han var sindssyg i gerningsøjeblikket, da han fik en voldsom hormonbehandling for prostatakræft, der gjorde ham utilregnelig.

Den 65-årige ved ikke, hvorfor, at han påkørte indgangspartiet i høj fart. Han havde ikke planlagt at gøre det, da han holdt på parkeringspladsen. men han havde selvmordstanker. Det overraskede ham også, at han overlevede sammenstødet med søjlerne i indgangspartiet.

"Jeg havde ondt over hele kroppen, men det var, som om at monstret inde i mig var forsvundet, og at jeg kom til mig selv igen," forklarede han i retten ifølge Jydske Vestkysten.

Nu venter domsmandsretten på en udtalelse fra en psykiater og en eventuel mentalerklæring, før der kan gives en straf.

Publiceret 23 January 2019 07:05