Irakisk øksemand amok på tilfældigt kærestepar i sandt blodbad: PET havde ham i søgelyset

En 30-årig irakisk mand er tiltalt for i alt syv forhold, når han torsdag skal i retten. Heriblandt et brutalt og blodigt økseangreb på et tilfældigt kærestepar

Af
Daniel Sennek

Torsdag formiddag skal et ungt par fra Nordsjælland igen stå ansigt til ansigt med den mand, der nu er tiltalt for at have forsøgt at slået dem ihjel. Det sker, når den 30-årige iraker MA skal i Retten i Lyngby - tiltalt for umotiveret at have angrebet parret med en økse.

Det skriver B.T.

Økseoverfaldet skete den 17. februar sidste år, hvor det unge par blev overfaldet på Circle K-tankstationen på Bistrupvej 80 i Birkerød. Den 30-årige iraker er tiltalt for i alt syv forhold.

Overfaldsmanden blev løsladt to uger forinden - og PET havde ham i søgelyset for militant islamisme. Der er dog ikke noget, der tyder på, at den psykisk syge iraker havde et politisk motiv med overfaldet.

Det 19-årige par fik unde rangrebet adskillige slag på både krop og hoved med øksen.

Dagen efter overfaldet er den 30-årige mand også sigtet for blandt andet ulovlig tvang og tyveri af en bil, som han truede en kvindelig fører til at udlevere med ordene: "Get out or I will kill you".

Den 30-årige er tidligere straffet flere gange. Han blev løsladt fra afsoning af en straf på tre års fængsel for røveri fra Nyborg Statsfængsel 2. februar sidste år.

Publiceret 24 January 2019 00:00