Ung pige udpegede sexgalning: Syrisk asylansøger anholdt for overgreb på 20 kvinder

En snes kvinder i Esbjerg har det seneste par måneder oplevet, at en mand cykler op til dem og beføler dem. Nu mener politiet have anholdt gerningsmanden.

Syd- og Sønderjyllands Politi har igennem et par måneder modtaget i alt cirka 20 anmeldelser fra kvinder i Esbjerg, der har fået deres blufærdighed krænket.

Udfra ofrenes beskrivelser og mønsteret i anmeldelserne, har politiet konkluderet, at der er tale om den samme mand. Ofrenes har beskrevet, hvordan en mand cykler op bag kvinderne i det centrale Esbjerg og befamler dem. I enkelte tilfælde er manden fulgt efter kvinder og har kontaktet dem.

"I går onsdag, modtog vi en tilsvarende anmeldelse kl. 22.41 fra Nørregade ved Sjællandsgade i Esbjerg, hvor den nu anholdte cyklede op bag en 18-årig kvinde, der gik på fortovet. Manden greb fat i kvinden. Kort efter anholdt en patrulje en mand, der svarede til det signalement, som den 18-årige kvinde havde givet til politiet. Kvinden har efterfølgende genkendt manden," skriver politiet i en pressemeddelelse.

Tidligere på ugen blev en anden mand anholdt – også for at have blufærdighedskrænket en kvinde, men den nu anholdte anses af politiet for at være den, der har stået bag de mange andre krænkelser.

Manden er en 28-årig syrisk asylansøger, der bor i Esbjerg-området.

Publiceret 24 January 2019 14:53