Skuddrama: Desperat mand bortførte hund - nu er der nyt

'Hjælp mig, hjælp mig', lød det fra mand, der blev jagtet af pistolmænd

Af
Jeppe Helkov

Det skulle egentlig have været en almindelig fredag for 72-årige Ulla Thomsen fra Plejelt ved Græsted. Lidt over 17 kom hun hjem efter en ganske almindelig indkøbstur. Men da hun begynder at bære sine varer ind, kommer en mand pludselig løbende.

"Min mor er dårligt gående, så hun kører bilen helt op til huset og går ind med varerne. Mens bilen holder i tomgang, kommer der pludselig den her mand løbende og råber 'hjælp mig', hjælp mig'," siger Ulla Thomsens datter Charlotte Rosenkjær til TV 2 Lorry.

Før Charlottes mor når at gøre noget, sætter manden sig ind i hendes bil og kører væk. På bagsædet af bilen ligger familiens hund Oskar.

Trækker våben og skyder

Da manden kører væk, stiger to personer ud af en bil, der holder på Plejeltvej. De trækker et våben og begynder at skyde efter manden. Det lykkes biltyven at slippe væk, men mændene med våbnene hopper ind i deres bil og kører efter ham.

"Min mor har gået til jagt i mange år, så hun ved godt, hvordan det lyder. Hun har fortalt, at kuglerne fløj om ørerne på hende, da det skete, siger Charlotte Rosenkjær til TV 2.

"Herefter bliver der uhyggeligt stille," siger vagtchef hos Nordsjællands Politi Søren Bjørnestad.

Facebook-brugere hjalp

Selvom Ulla Thomsen er chokeret over oplevelsen, frygter hun mest for sin hund. Derfor begynder den helt store eftersøgning. Og i løbet af ganske kort tid spreder en efterlysning på Facebook sig til det meste af landet.

"Oskar er 14 år gammel og vil slet ikke kunne klare kulden. Vi ved desværre ikke om han (biltyven, red.) kørte mod Helsinge eller Helsingør, men han havde en bil med bevæbnede mænd, der jagtede ham og skød, så det er ikke bilen vi efterlyser, da det vil være for risikabelt at komme i nærheden af den. Vi håber bare, at nogen finder Oskar, der måske render forvirret rundt på vejen," skriver Charlotte Rosenkjær på Facebook.

Mens eftersøgningen af hunden lever sit eget liv på Facebook, forsøger Nordsjællands Politi at finde ud af, hvad der er op og ned i hele sagen. Hvem er manden, der stjal bilen - og hvorfor blev han beskudt?

"Hvad det går ud på, ved vi stadig ikke. Men vi vil meget gerne have fat i denne her mand for at hjælpe ham og sikre os, at der ikke er sket noget med ham," siger Søren Bjørnestad.

Hvem er manden?

Ved de tekniske undersøgelser ved hjemmet i Plejelt finder politet adskillige patronhylstre. De kontakter desuden de omkringliggende skadestuer for at høre, om en tilskadekommen mand har henvendt sig. Men uden held.

Men efter halvanden dag sker der endelig noget. Advokaten til manden, der stjal bilen, henvender sig til politiet.

"Vi bliver kontaktet af en advokat i går aftes (lørdag, red.), som godt vil sige, hvor bilen befinder sig. Han ringer på vegne af sin klient, som har læst om hunden i medierne. Men den havde han slet ikke set," siger Dyre Sønnicksen fra Nordsjællands Politi til TV 2 og tilføjer:

"Vi kører over til den oplyste adresse, og der sidder hunden bag i bilen og ryster. Den fryser rigtig meget. Den har været forbi en dyreklinik, men der er ikke noget galt med den. Den var sulten og skulle tisse, men den var ikke ramt af skud."

Oskar er hjemme igen

Oskar er derfor nu hjemme hos familien igen. Charlotte Rosenkjær sender især en stor tak til alle, der hjalp med at dele budskabet om den forsvundne vovse.

"Tusind tak for alle delingerne, bekymringerne og hjælpen. Vi er meget taknemmelige. Der har været mange ude at lede efter Oskar. Nogle endda med varmetæpper, vand og godbidder. Tusind tusind tak til jer alle," skriver hun på Facebook.

Mandag oplyste Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse, at biltyven er en 29-årig mand. Som en del af efterforskningen skal de nu tale med manden.

Nordsjællands Politi oplyser samtidig, at bilen og hunden Oskar blev fundet på Hestens Bakke i Helsingør. De søger også vidner, der kan have set en sølvgrå Nissan Micra og/eller andre biler i området omkring Plejelt fredag eftermiddag.

Man kan kontakte Nordsjællands Politi på 114.

Publiceret 28 January 2019 00:00