Østeuropæere ville sælge stjålet guld: Det kom de til at fortryde

Fire østeuropæiske mænd ville sælge stjålet guld i en guldsmed - nu er tre af dem smidt i fængsel og idømt udvisning.

Af
Daniel Sennek

De troede, de havde ramt guldåren, da de mandag eftermiddag besøgte en guldsmed i Aalborg. Her ville de fire østeuropæiske mænd sælge guld - i stedet er tre af dem idømt 30 dages fængsel og seks års udvisning. Den sidste mand er varetægtsfængslet i fire uger.

Det skriver TV2 NORD.

Guldsmeden, som de fire mænd forsøgte at sælge forskellige stykker af guld til, købte nemlig hverken guldet eller de fires forklaring på, hvor guldsmykkerne stammede fra. Derfor blev politiet kontaktet.

"Vi anholdt så de fire mænd, og vores efterforskning viste, at smykkerne stammede fra et indbrud i Thyholm i fredags," fortæller Mikkel Brügmann, leder af politiets gruppe af indbrudsefterforskere, skriver TV2 NORD.

Tre af mændene kommer fra Rumænien, mens den fjerde er fra Ungarn. Tirsdag eftermiddag blev de alle ført til grundlovsforhør.

"Men efter vi næsten havde fået dem alle varetægtsfængslet, ville tre af dem tilstå. De tilstår, at de har fået smykkerne af en fremmed, og at de vidste, at smykkerne var stjålne," forklarer Anklager Torben Kauffmann Sørensen til TV2 NORD.

De tre tilstående personer fik en straksdom. 30 dages fængsel med omgående afsoning - og en efterfølgende udvisning i seks år. Den fjerde mente dog ikke, at han var skyldig i noget som helst. Han er nu blevet varetægtsfængslet og skal senere igennem en retssag.

Publiceret 30 January 2019 07:48