Mistænkt for overgreb blev ansat i ny daginstitution: Nu er han dømt for overgreb mod lille pige

En 28-årig mand, der er tidligere ansat i en daginstitution i Børkop-området er blevet idømt 15 måneder fængsel for seksuelle overgreb mod en dengang fireårig pige.

Af
Daniel Sennek

En 28-årig mand blev mandag ved Retten i Kolding idømt 15 måneders fængsel. Manden er dømt for overgreb mod en lille pige på blot fire år i en daginstitution, hvor manden var ansat. Overgrebene blev begået for seks år siden.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Seks af de 15 måneders fængsel er ubetinget, mens de resterende er gjort betinget, hvis den 28-årige får "sexologisk behandling".

Den 28-årige mand blev dømt for "andet seksuelt forhold end samleje", samt blufærdighedskrænkelse mod pigen. Ligesom han er dømt for at være i besiddelse af børneporno. Han skal udover fængselsdommen betale pigen 30.000 kroner i erstatning, og han er blevet frakendt retten til at arbejde med børn, både i arbejdstiden og som eventuel fritidsaktivitet.

Sagen kommer først for retten nu, da pigen først fortalte om overgrebene fire år efter de var sket. Ifølge anklageren vidste den lille pige ikke, at det, der var foregået i daginstitutionen, ikke måtte ske. Derfor fortalte hun ikke noget, før hun blev gammel nok til at forstå, at det var forkert.

Den 28-årige mand har tidligere været mistænkt for overgreb mod et barn i en anden institution. Sigtelsen endte med at blive frakendt.

Publiceret 30 January 2019 10:35