Arkivfoto

Arkivfoto

Bilist står til bøde på 17.500 kroner: Så stærkt hamrede han gennem by

Af
Jacob Nielsen

Østjyllands Politis færdselsafdeling havde fredag eftermiddag rullet en fartmåler i stilling i den vestlige del af Aarhus, og det skulle vise sig at være en rigtig god idé. Flere bilister havde i hvert fald behov for en løftet pegefinger, for der var indtil flere lovovertrædelser, og det gik samtidig alt for stærk, oplyser politiet.

I alt 24 bilister blev sigtet for alt fra at køre i narkopåvirket tilstand til at køre over for rødt. 11 personer kørte hurtigere end det tilladte - heriblandt en 18-årig mand, der kun havde haft kørekort i seks uger. Han kørte 86 km/t. og får dermed en bøde på 3.500 kroner og et kørselsforbud, der betyder ny undervisning hos kørelæreren og ny teori- og køreprøve.

Værst var fartlysten hos en 21-årig mand. Han kørte 116 km/t., hvor man højest må køre 50 km/t. Den 21-årige havde ikke noget kørekort og kan se frem til en bøde i størrelsesorden 17.500 kroner.

Fartoverskridelsen på over 100 procent giver en ubetinget frakendelse af kørekortet, men da han ikke har noget kørekort, har han i stedet fået frakendt retten til et erhverve kørekort. Det oplyser Østjyllands Politi.

Publiceret 04 February 2019 14:45