Udvist: 19-årige Abdul voldtog 16-årig pige vaginalt og analt - brød grædende sammen i retten

Den 19-årige afghanske asylansøger blev idømt to år og seks måneders fængsel for voldtægt af en 16-årig pige. Derudvoer blev han udvist for bestandig. Han har dog anket sagen til landsretten.

Af
Daniel Sennek

Abdul Latif græd i retten, da han hørte dommen. Den 19-årige asylansøger fra Afghanistan blev nemlig idømt to år og seks måneders fængsel, en udvisning for bestandig og et erstatningskrav til det 16-årige offer. Han blev nemlig kendt skyldig i at have voldtaget den 16-årige pige, selvom han mener, han er uskyldig. Han har anket til landsretten.

Det skriver Jydske Vestkysten.

I retten var forklaringerne fra Abdul Latif og den 16-årige pige modstridende. De var enige om, at den 16-årige havde besøgt den 19-årige asylansøger en lørdag aften i september 2018. Her havde den 19-årige haft både vaginalt og analt samleje med den 16-årige pige.

Men herfra stopper enigheden. For Abdul Latif mener, at samlejet var foregået frivilligt, mens den 16-årige mente, at hun var blevet voldtaget. Hun havde undervejs sagt stop flere gange, og både den 16-årige og et vidne kunne berette om et rødt mærke på højre overarm efter voldtægten.

Domsmandsretten valgte at tilsidesætte Abdul Latifs forklaring og mente, at den 16-åriges forklaring var meget troværdig.

Forsvareren til den 19-årige mente, at den 16-årige pige havde en forkert opfattelse af voldtægt. Samlejet var muligvis foregået uden hendes vilje, men forsvareren påpegede, at det ikke er voldtægt i lovens forstand. Der skal nemlig være vold eller tvang - og det mente forsvareren ikke, at der var bevis for.

Abdul Latif er blevet varetægtsfængslet indtil sagen kommer for landsretten.

Publiceret 08 February 2019 07:36