Fire venner sad og drak øl, da 25-årige Simon pludselig faldt død om

Han havde netop fortalt sine kammerater, at han havde købt en ny motorcykel. Kort efter faldt 25-årige Simon om med et hjertestop - mens hans tre kammerater reagerede heldigvis lynhurtigt.

Af
Daniel Sennek

"Han gik helt i stå, og så kiggede han skråt op i luften, inden han væltede han bagover. Og da han lå der på gulvet, åndede han ud og blev helt slap. Han var livløs."

Sådan fortæller de tre venner Jesper Funder, Dennis Sørensen og Jesper Graversen, der alle bor i Glyngøre, om den dag, hvor deres 25-årige kammerat Simon Bøgh Pedersen pludselig faldt om med hjertestop. Det skriver Skive Folkeblad.

De tre venner kigger et kort sekund på hinanden, men alvoren står hurtigt klart. Heldigvis havde den ene kammerat, Jesper, netop været på førstehjælpskursus, så straks gik hjerte-lunge-redningen i gang. Efter ni minutters kamp for Simon Bøgh Pedersens liv kom ambulancen. Simon var stadig ikke i live, så han fik fire stød, inden han blev hastet i ambulancen. Med tre kammerater tilbage, der ikke anede, om de ville se deres ven igen.

På sygehuset i Viborg kommer Simon Bøgh Pedersen igen til bevidsthed, og efter to dage på intensivafdelingen kan han komme hjem.

"Jeg er evigt taknemmelig. Havde det ikke været for mine tre venner og deres hjælp, så havde jeg ikke været her i dag. Det er deres skyld, at jeg stadig lever," siger Simon Bøgh Pedersen til Skive Folkeblad.

Publiceret 12 February 2019 07:50