Arkivfoto.

Arkivfoto.

De unge bliver dummere og dummere

Faldende intelligens kan skyldes, at mindre intelligente får flere børn end tidligere

Mænd er blevet dummere. Det viser i hvert fald tal fra Forsvarets sessioner, hvor danske mænd i den værnepligtige alder siden 1998 har scoret lavere og lavere, skriver Berlingske.

I 1998 toppede de unge danske mænd. Denne årgang satte den højeste gennemsnitscore på Forsvarets intelligensprøve. Siden er det gået ned ad bakke.

Fra indførslen i 1957 og frem til frem til 1998 steg gennemsnitsscoren hvert år.

"Jeg mener, at stigningen hænger sammen med, at uddannelsesniveauet frem til 1998 steg blandt de unge. Der kom for eksempel bedre muligheder for særundervisning, de unge gik flere år i skole, og børnehaverne blev mere pædagogisk strukturerede," siger dr. med. sci. Thomas Teasdale, der er lektor ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet til TV2.

Men i 1999 var festen forbi. Forsvarets prøver viser, at intelligensen hos de unge mænd begyndte stagnere og i nogle år ligefrem at falde. Et fald, som videnskaben ikke har nogen nagelfast forklaring har på.

Den britiske intelligensforsker Michael Woodley har dog et andet bud: Han mener, at den faldende intelligens skyldes, at mindre intelligente samfundsborgere de senere år har stået for befolkningstilvæksten. Det er en teori, som flere forskere støtter op om.

Publiceret 17 February 2019 14:43