Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Dræbt og derefter brændt: Hvem så Finn inden hans død?

Midt- og Vestsjællands Politi har siden anmeldelsen om brand på adressen Færgevej 4 i Gundestrup i Odsherred om morgenen torsdag den 14. februar efterforsket sagen intensivt.

Da branden blev slukket, viste det sig nemlig, at en hårdt kvæstet mand blev fundet død i det udbrændte hus.

På baggrund af de tekniske undersøgelser kan politiet nu oplyse, at branden var påsat, da der er fundet flere arnesteder.

Undersøgelserne på Retsmedicinsk Institut af den dødfundne mand har påvist, at han var blevet udsat for så grov vold, at han formentlig var afgået ved døden, inden branden på hans bopæl blev påsat.

Politiet har i løbet af weekenden efterforsket sagen bredt ud fra mange mulige motiver og har bl.a. foretaget mange afhøringer af personer, der enten bor eller har opholdt sig i nabolaget til gerningsstedet i forsøget på at få oplysninger om køretøjer eller andet, der har afveget fra normalbilledet i området, samt om personer, som kunne være mistænkelige i forhold til den begåede vold og brandstiftelse.

Offeret er 65-årige Finn Steensen Ørsdahl, som sidst er blevet set i live om formiddagen onsdag i sdiste uge, da han blev set kørende i sin bil ad Nykøbingvej i retning mod Holbæk ved Tuse Lågevej.

Politiet offentliggør nu et foto af Finn Steensen Ørsdahl i et forsøg på at få klarlagt hans færden fra onsdag formiddag og indtil anmeldelsen om branden på hans bopæl blev modtaget hos politiet torsdag morgen.

"Offentliggørelse af et foto af offeret er et temmelig usædvanligt efterforskningsskridt, men vi har behov for at få så mange vidneforklaringer omkring hans færden som muligt. Fotoet vil forhåbentlig medvirke til, at nogen kan erindre at have set ham måske i Holbæk-området i løbet af onsdagen eller ved hans bopæl i døgnet op til anmeldelsen om branden," siger den ansvarlige efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Jacob Olsen, fra Central Efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Oplysninger i sagen gives til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 4635 1448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Publiceret 18 February 2019 15:06