Arkivfoto.

Arkivfoto.

Hvilken tragedie - mand begik selvmord: Afpresset til at betale 100.000 kr. om måneden

Mand tiltalt for afpresning og groft bedrageri

Gennem fire år blev en mand på Vestsjælland udsat for afpresning. Han blev truet med tæsk og med at blive stukket ned, hvis han ikke betalte 100.000 kroner hver måned. Til sidst kunne offeret ikke mere. Han tog sig eget liv.

Sådan hedder det i anklageskriftet mod en mand, som også er tiltalt for groft bedrageri.

Ifølge Ritzau indledes sagen nu med fire års forsinkelse som en straffesag om grov afpresning og bedragerier mod en stribe leasingselskaber.

Igen og igen har den tiltalte og tidligere daglige leder af entreprenørvirksomheden FH Byg ApS sendt sygemeldinger om en række forskellige lidelser. Og talrige gange har dommere sagt, at den nu 48-årige BH havde lovligt forfald.

Ifølge anklagen blev en stribe leasingselskaber bedraget for cirka 80 millioner kroner, og statskassen blev snydt for 7,3 millioner kroner i moms.

Fakturaerne handlede om teleskoplæssere, minigravere, mørtelværk og andre ting, som imidlertid ikke fandtes, hævdes det. FH Byg, med hjemsted først på Farverland i Glostrup og derefter på Refshalvevej i København, er blevet kaldt entreprenørbranchens svar på IT Factory.

Til sidst kunne offeret ikke mere. Han tog sig eget liv, er det tidligere kommet frem.

"Vi nægter os skyldige," siger BH's forsvarer, advokat Jakob Lunøe til Ritzau, og meldingen gælder samtlige 60 punkter i anklageskriftet.

Publiceret 19 February 2019 13:25