Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Andrea77 - stock.adobe.com

Billig sprøjt tryllet om til Amarone: Mænd tiltalt - satte falske etiketter på 17.280 flasker vin

Amarone og Brunello-vin til kun 50-60 kroner pr. flaske. Det lyder som et rigtig godt tilbud - men det var for godt til at være sandt.

I hvert fald hvis man skal tro Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), som har anklaget to mænd fra Valby for omfattende svindel med importeret vin, skriver Ritzau ifølge dr.dk.

De to mænd på henholdsvis 39 og 53 år importerede ifølge anklageskriftet i perioden 2012-2015 i alt 17.280 flasker billig rødvin fra Spanien, men da de solgte flaskerne videre i Danmark, var etiketterne pludselig ombytter, så de i stedet fremstod som dyre dråber fra Valpolicella og Montalcino-områderne i Italien.

"Det er vores opfattelse, at de her flasker vin er importeret med det formål at sælge dem med falske etiketter. Det er en grov sag. Vi har ikke kendskab til nogen sager, der er bare i nærheden af det her antal," siger Dorte Frandsen, specialanklager ved SØIK.

Mændene er tiltalt for varemærkekrænkelse af særlig grov karakter ved at have misbrugt de italienske vinhuses brand, skriver Ritzau ifølge dr.dk.

Det var Fødevarestyrelsen, som i 2015 kom på sporet af sagen, efter at flere havde henvendt sig og klaget over at have købt vinen, som de mente var falsk.

De tiltalte nægter sig skyldige. Sagen begynder ved Retten i Glostrup tirsdag i næste uge. SØIK vil kræve fængselsstraf til de to.

jn

Publiceret 02 March 2019 11:35