Man's hand holding a woman hand for rape and sexual abuse concept, anti-trafficking and stopping violence against women, International Women's Day

Man's hand holding a woman hand for rape and sexual abuse concept, anti-trafficking and stopping violence against women, International Women's Day Foto: Adobe Stock

55-årig mand voldtog ung kvinde midt på fortov: Politipatrulje kom tilfældigvis forbi

Den 22. oktober sidste år blev en 23-årig kvinde voldtaget midt på et fortov på Klostertorvet i Aarhus. Kvinden var så fuld, at hun ikke kan huske det, men en politipatrulje opdagede voldtægten - og nu er gerningsmanden blevet dømt.

Af
Daniel Sennek

Voldtægten af den 23-årige kvinde fandt sted den 22. oktober sidste år - omkring klokken 02.10. Kvinden var så fuld, at hun ikke kan huske det, og selvom den 55-årige mand ikke brugte trusler eller vold, vurderede retten alligevel, at han var skyldig i voldtægt, da kvinden ikke kunne modsætte sig.

Det skriver Ekstra Bladet.

Voldtægten blev opdaget ganske tilfældigt af en politipatrulje, der dermed kunne snuppe den 55-årige på fersk gerning, mens han lå ovenpå kvinden.

Den 55-årige mand er blevet vurderet uegnet til almindelig straf og blev onsdag idømt en behandlingsdom uden længstetid.

"Den her sag er et eksempel på, at en voldtægt ikke nødvendigvis foregår under trusler eller vold fra gerningsmanden. Man kan ikke gå ud fra, at kvinden giver samtykke, når hun er i så hjælpeløs en tilstand, at hun ikke har mulighed for at sige fra. Jeg er tilfreds med, at retten vurderede, at der var tale om voldtægt," siger anklager Tanja Fogt, der er tilfreds med, at retten fulgte hendes påstand om at dømme den tiltalte for voldtægt, i en pressemeddelelse.

Publiceret 07 March 2019 12:53