Skød med fra blot 20 centimeters afstand: - Det var ikke for at dræbe. Vi var bare uvenner

Da en 32-årig mand troppede op med en sort plastiksæk med et skydevåben i - og affyrede to skud mod en 39-årig mand på Sct. Hans - var det ikke for at dræbe. De to var blot uvenner.

Af
Daniel Sennek

Det var uvenskab, der fik den 32-årige mand til at stroppe op og skyde den 39-årige mand. Det forklarede han i Retten i Roskilde, hvor han er sigtet for drabsforsøg. Ifølge ham selv var det slet ikke hensigten at dræbe.

Det skriver sn.dk.

Den 32-årige mand erkendte blankt, at han mødte op med et skydevåben og affyrede to skud mod den 39-årige, der fik alvorlige skader. De to havde et uvenskab, der var så slemt, at den 32-årige troppede op med det oversavede - og skarpladte - haglgevær i april på Sct. Hans.

Han trængte sig ind på den retsmedicinske afdelings eneste åbne afsnit, hvor han vidste, at den 39-årige befandt sig.

Den 39-årige har forklaret i Retten i Roskilde, at han var alene i afdelingens opholdstue, da den 32-årige dukkede op. Den 39-årige var ikke i tvivl om, hvad der var i den sorte plastiksæk, så han forsøgte at nå over til ham. Cirka 20 centimeter fra den 32-årige blev der affyret et skud, der ramte den 39-årige i skulderen, så han faldt op. Yderligere et skud blev affyret. Det ramte en dørkarm.

Den 32-årige mand blev erklæret sindssyg på gerningstidspunktet og idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden nogen tidsbegrænsning for foranstaltningen.

Publiceret 08 March 2019 07:36