Arkivfoto.

Arkivfoto.

13 anholdt og taget på fersk gerning: Pakkede og sendte tyvekoster for millioner ud af landet

Politiet har anholdt 13 personer torsdag formiddag

Politiet har anholdt 13 personer torsdag formiddag. Anholdelserne er sket på baggrund af efterforskning mod en større gruppe af såkaldte omrejsende kriminelle, som står bag organiseret tyveri- og indbrudskriminalitet i det storkøbenhavnske område.

Det ene sted var flere af de anholdte i gang med at pakke tyvekoster ned til forsendelse ud af landet. Der er i vid udstrækning tale om stjålne dyre cykler og dyrt el- og batteridrevet værktøj. Cyklerne er primært stjålet i det storkøbenhavnske område, og værktøjet er stjålet ved tyveri fra håndværkerbiler i Storkøbenhavn.

"Det er en alvorlig og omfattende sag om organiseret berigelseskriminalitet, som vi nu har slået ned på. Det er et område, vi har stort fokus på at bekæmpe," siger leder af efterforskningen, politiinspektør Torben Svarrer.

I forbindelse med efterforskningen af sagen har politiet beslaglagt en lang række tyvekoster til en anslået værdi på 4-5 millioner kroner. Politiet er allerede i færd med at udlevere stjålne genstande til de rette ejere, som har haft anmeldt tyveri af disse til politiet.

Under dagens anholdelsesaktion blev der ved Københavns Hovedbanegård standset en bus, der sættes i forbindelse med sagen. Bussen skulle afhente de tyvekoster, som var i færd med at blive pakket.

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup i morgen, fredag den 22. marts 2019.

Publiceret 21 March 2019 12:35