Inde i bygningen er der tydelige spor efter folk, der har opholdt sig i den, siden QuickPot forlod den for snart seks år siden. Foto: Jonas Wrede Hansen

Inde i bygningen er der tydelige spor efter folk, der har opholdt sig i den, siden QuickPot forlod den for snart seks år siden. Foto: Jonas Wrede Hansen

En forfærdelig grim konkurs

Seks års forfald gør bygningen til et farligt sted for hjemløse

I seks år har en lagerbygning i Tilst ved Aarhus stået tom. I 2017 nedbrændte den, men ingen har sørget for at få den genopbygget. Det frustrerer borger, der føler sig generet af, at hun fra sin udsigt kan se bygningen forfalde, skriver Lokalavisen Aarhus.

Hver gang Dorrit Lauridsen går ind og ud ad sin hoveddør, bliver hun mindet om det, som hun selv kalder for "en rigtig øjebæ," og det frustrerer Dorrit Lauridsen, der har boet på Siøvænget i over 25 år.

"Når vinden kommer fra syd, kan vi høre, hvordan tagpladerne falder ned. Det er generende, og den er bestemt heller ikke særlig køn at kigge på. Jeg forstår ikke, hvorfor bygningen bare får lov til at forfalde på den måde," fortæller hun til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Jeg tænker også, at det er et farligt sted for eksempelvis hjemløse, der kunne finde på at overnatte inde i bygningen for at få varme i de kolde måneder."

Dorrit Lauridsens bekymring er da heller ikke ubegrundet, for inde i den over 1000 kvadratmeter store bygning er der tydelige spor efter personer, som benytter sig af den. Sammen med nedfaldne materialer fra tag og loft ligger der sodavandsflasker, en fodbold, og på flere af væggene er der malet graffiti.

Til april har lagerbygningen på Rundbjergvej stået tom i seks år. Det var værkstedet QuickPot, som senest drev erhverv i de store haller, hvor det havde lejet sig ind hos den tidligere ejer.

"Det var et dækfirma, der ejede bygningen dengang. Men da det gik konkurs, overtog en bank bygningen, og så blev huslejen sat for højt til, at vi ville betale den," fortæller Jan Kirk, værkstedschef hos QuickPot i Tilst, som i dag ligger på Holmstrupgårdvej.

Han har godt fulgt med i, hvordan bygningen, siden værkstedet forlod den, har fået lov til at blive mere og mere trist at kigge på.

"Den er forfærdelig grim at kigge på, og den er vel det, som man kalder for en øjebæ," fortæller han til Lokalavisen Aarhus.

Publiceret 25 March 2019 10:47