Model-/Arkivfoto

Model-/Arkivfoto Foto: Adobe Stock

Storebror voldtog 16-årig lillesøster og gjorde hende gravid

En 16-årig pige kontaktede Børnetelefonen og fortalte om de uhyggelige overgreb som hendes far og storebror udsatte hende for.

Af
Daniel Sennek

3.962. Så mange samtaler havde Børnetelefonen sidste år, hvor rådgiverne var bekymrede for, om barnet var udsat for omsorgssvigt. En af dem var fra en 16-årig pige, der fortalte om uhyggelige overgreb.

Det skriver TV ØST.

Til mediet fortæller Lisbeth Noringriis, der er børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår, om den uhyggelige samtale:

"En pige på 16 år ringer ind. Hun er stille og ked af det. I løbet af samtalen kommer det frem, at hun var gravid. Længere inde i samtalen fortæller hun, at det, der sker i hendes familie er, at hendes far og storebror seksuelt misbruger hende. Det viser sig, at det er storebroren, der har gjort hende gravid. Hun er ked af det og bange, og hun er blevet misbrugt siden hun var syv år. Hun er også udsat for vold, og hendes mor er meget passiv omkring alt, hvad der sker i hjemmet," fortæller Lisbeth Noringriis til TV ØST.

Pigen fik at vide i hjemmet, at hun ikke måtte sige noget til nogen. Graviditet var begyndt at vise sig, da hun kontaktede Børnetelefonen, der i samtalen kom frem til, at pigen næste dag skulle tage over til en familie, hun havde nært kendskab til, og søge hjælp.

"Et par uger senere kontakter den unge pige os igen for at sige tak. Hun tog kontakt til den anden familie, og de er så taget til kommunen med den 16-årige pige. Her bliver pigen fjernet fra sin biologiske familie øjeblikkeligt, får en abort og er kommet i en plejefamilie," fortæller Lisbeth Noringriis til TV ØST.

I 2018 var der knap 50.000 rådgivninger af børn på Børnetelefonen i hele landet og 131.613 henvendelser, rådgiverne ikke kunne nå at besvare.

Publiceret 25 March 2019 09:43