Arkivfoto

Arkivfoto

Audi A6 i vild dødskørsel: Børn og voksne måtte springe for livet

Nordsjællands Politi leder efter vidner til en bilists vanvidskørsel med stor fare for andre liv og førlighed

Søndag den 24. marts kort før klokken 18 blev en politipatrulje opmærksom på en grå Audi A6, som i krydset ved Islandshøjvej og Nivåvej i Niverød foretog et ulovligt højresving.

Patruljen satte med det samme efter bilen, som dog ikke have tænkt sig at standse. Bilen accelererede kraftigt og kørte ad flere veje omkring Nivåvej, Islandshøjparken, Nivå Station og Nivå Centret med voldsomt høj hastighed og imod kørselsretningen flere steder, inden den påkørte en skraldespand og en hæk på Klinken. Herfra flygtede bilisten. Han blev dog kort efter indhentet og anholdt af patruljen, oplyser politiet.

Under biljagten konstaterede patruljen, at flere bilister var nødt til at bremse hårdt op og foretage undvigemanøvrer for ikke at blive ramt af Audi’en, ligesom flere personer, deriblandt børn, måtte springe for deres liv på et græsareal og stisystem nær Islandshøjparken.

Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med personer, som var vidner til og implicerede i hændelsen.

"Hvis nogen har oplevet den grå Audi A6 på nært hold søndag aften, så de måtte springe for deres liv, vil vi gerne have, at de kontakter os. Vi er klar over, at både børn og voksne var udsatte i forbindelse med vanvidskørslen, og for at få et overblik over sagen vil vi meget gerne høre fra dem," fortæller politikommissær Henrik Gunst.

Bilisten, en 21-årig mand fra Nivå, blev sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed grundet sin hasarderede kørsel, og mandag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør. Her blev han varetægtsfængslet i 14 dage.

"Når man kører så stærkt, som bilisten i denne sag gjorde, har man ingen fornemmelse for sine omgivelser, og risikoen for at ramme andre er derfor stor. Det er særdeles uacceptabelt at forvolde fare for andres liv på den måde, og derfor vil vi gerne afdække det fulde omfang af sagen," slutter Henrik Gunst, som beder vidner kontakte Nordsjællands Politi på telefon 1-1-4 eller via e-mail på ema002@politi.dk.

jn

Publiceret 28 March 2019 11:56