Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix Scanpix

Gigantisk fangst ved grænsen: Mænd stoppet med 1,4 tons tobak

Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt to mænd for forsøg på at smugle 1,4 tons vandpibetobak ind i Danmark fra Tyskland.

To mænd på henholdsvis 38 og 48 år blev tirsdag i denne uge taget på fersk gerning i forbindelse med et forsøg på at smugle 1,4 tons vandpibetobak til en estimeret værdi af 997.000 kroner ind i Danmark fra Tyskland, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Der er tale om den største sag om indsmugling af vandpibetobak ved den dansk-tyske grænse i nyere tid.

De to mænd, der er henholdsvis dansk statsborger og statsløs, befandt sig tirsdag aften i en varebil ved Pebersmark grænseovergang i Rens, Bylderup Bov, hvor køretøjet blev opsnappet i en kontrol af to medarbejdere fra Told og Skat.

Ved kontrollen opdagede man den betydelige mængde vandpibetobak, som der ikke var betalt told og afgifter for. Og de to mænd blev efterfølgende anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi og sigtet for smugleri af særlig grov karakter.

Begge nægter sig skyldige. De blev løsladt onsdag middag, men sigtelsen er fortsat opretholdt - og de to kan forvente et retsligt efterspil.

jn

Publiceret 29 March 2019 12:38