Arkivfoto

Arkivfoto

Kvinde udsat for grusomheder af irakisk kæreste: Frihedsberøvet, voldtaget og offer for grov vold

Retten i Kolding har i dag mandag afsagt dom i en sag mod en 29-årig irakisk mand fra Vejle, som har siddet varetægtsfængslet siden den 21. december sidste år for ved grov vold og trussel om vold at have tiltvunget sig samleje med sin daværende kæreste, og efterfølgende at have frihedsberøvet og truet hende. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Ifølge politiets anklager så valgte kvinden efter episoden ikke at gå til politiet eller til læge trods sine skader, men 19 dage efter første episode opsøgte manden hende igen og frihedsberøvede hende i hele 10 timer alt, mens han truede hende. Det lykkedes hende til sidst at stikke af og politiet kunne derefter anholde manden, som gennem hele sagen har nægtet sig skyldig.

Retten valgte dog at kende ham skyldig i alle anklager på baggrund af vidneforklaringer, fremlagte sms-samtaler og billeder.

Strafudmålingen blev sat til 3 år og 6 måneders ubetinget fængsel.

"Et helt afgørende spørgsmål i sagen var om tiltalte skulle udvises. Retten valgte at følge anklagemyndighedens påstand om udvisning af Danmark, og fastsatte i den forbindelse et indrejseforbud på 12 år," fortæller anklager Tobias Engby.

Den 29-årige skal også betale sagens omkostninger og 70.000 kroner i erstatning til ekskæresten.

jn

Publiceret 01 April 2019 14:20