Arkivfoto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Plyndrede mere end 200 skoleelever: Nu har stortyv fået sin dom

En 25-årig mand fra Aarhus er i dag blevet idømt 2 år og 9 måneders fængsel for en lang stribe tyverier.

En 25-årig mand havde fundet en god fidus, da han i starten af 2018 hærgede løs på omkring 30 forskellige skoler og efterskoler i Jylland og på Fyn.

Han fulgte samme mønster på alle skolerne. Mens eleverne var samlet i fællesrum eller til spisning, stjal han værdigenstande fra deres værelser. Det blev samlet til værdier for omkring 1,5 millioner kroner. I alt omkring 200 elever mistede deres computere og andre værdigenstande.

Mandag faldt dommen over den 25-årige ved Retten i Kolding. Han skal 2 år og 9 måneder i fængsel, oplyser Sydøstjylllands Politi.

"Den nu dømte gerningsmand blev varetægtsfængslet den 27. juni 2018 efter en ransagning af hans bopæl, hvor man fandt 39 gram kokain, 11.700 kr. i kontanter og to Rolex-ure til en samlet værdi af over 100.000 kroner," siger politianklager, Lone Petri Kristensen.

De stjålne computere var dog over alle bjerge. De blev nemlig altid afsat umiddelbart efter tyverierne til en fast hæler.

Det var en landbetjent, der fik sagen mod en 25-årige til at rulle, da han genkendte ham på overvågningsvideoer fra to af gerningsstederne.

jn

Publiceret 01 April 2019 14:51