Kvinde dræbt i uhyggelig ulykke: Retssag udsat - Tjekkisk lastbilchauffør vil ikke tilstå

En 51-årig lastbilchauffør fra Tjekkiet hverken kan eller vil erkende, at han er skyldig i uagtsomt manddrab af en kvindelig cyklist. Nu er sagen derfor udsat.

Af
Daniel Sennek

Det skulle have været en smal sag. En bøde, betinget frakendelse af kørekortet, en retssag på en times tid og en lastbilchauffør, der tilstod dødsulykken i Odense i begyndelsen af marts. Men nej. Den tjekkiske lastbilchauffør vil nemlig ikke erkende, at han er skyldig i uagtsomt manddrab, og derfor må sagen nu udskydes.

Det skriver Fyens.dk.

Lastbilchaufføren er sigtet for uagtsomt manddrab, da han den 7. marts overså en 75-årig kvindelig cyklist i krydset Havnegade og Buchwaldsgade i Odense. Den tjekkiske mand kan da også erkende, at han ikke overholdt sin vigepligt, men mener ikke, at han er skyldig i uagtsomt manddrab.

Derfor kan sagen ikke køres som en simpel tilståelsessag, men derimod en domsmandssag, hvor der skal føres vidner.

Den 51-årige tjekkiske lastbilchauffør er ikke den eneste sigtede i forbindelse med ulykken. En mand stjal nemlig kvindens taske og pung midt i dramaet - og misbrugte derefter hendes betalingskort. Han har været anholdt og har erkendt tyveriet, skriver fyens.dk.

Publiceret 02 April 2019 07:39