Foto: Localeyes.dk

Birgitte oplevede panikken og kaos: - Han flåede min dør op og råbte: "Han er død!"

Birgitte Brogaard kom kørende med en veninde og sine tre hunde lørdag aften på Rungsted Strandvej. Her mødte der sande kaotiske scener.

Af
Daniel Sennek

"Først tror vi, der er tale om en trafikulykke, men så kommer en mand løbende hen til bilen og flår døren op, mens han råber, at han skal låne min bil, da der er en som er død."

Sådan fortæller Birgitte Brogaard til B.T., om det hun oplevede lørdag aften på Rungsted Strandvej omkring klokken 18. Foran dem holdt to biler, der var kørt sammen og adskillige mænd lød rund i panik, råbte og nogle græd.

"Der er flere mænd længere fremme, de fleste ligner indvandrere, som løber rundt, mens de råber, skriger og nogle af dem græder. Vi kunne se to personer ligge på jorden lidt længere fremme," fortæller hun til B.T.

Hurtigt er både Birgitte Brogaard og vendinden klar over alvoren. Få sekunder forrinden var en person blevet dræbt - og fire såret.

Birgitte udleverede ikke sin bil til manden, og ringede derimod 112. Da politiet ankom minutter senere opstod der ballade mellem ordensmagten og gruppen af unge mænd.

På et pressemøde lørdag aften kunne politiinspektør Lau Thygesen fortælle, at en person var afgået ved døden i forbindelse med skyderiet, mens fire andre blev såret. Den afdøde er en 20-årig mand fra Nivå.

Publiceret 07 April 2019 08:32