Arkivfoto.

Arkivfoto.

Opdagede førerløs traktor køre på mark: På den anden side af bakketop fandt de den forfærdelige årsag

Hårdt kvæstet ung mand fløjet til Riget

Klokken 08.27 lørdag slog en lokal, 51-årig kvinde alarm, da hun havde fundet en kvæstet, ung mand liggende på en mark ved Kulbyvej ved Høng på Sjælland, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Kort efter denne anmeldelse havde to mænd, der kørte i bil ad Kulbyvej, set en traktor med tilkoblet tromlet køre langsomt og uden fører på marken. Mændene havde derfor standset deres bil og var løbet hen til traktoren, som blev standset.

Ved at følge sporet bagud fik de på den modsatte side af en bakketop øje på kvinden, der stod afventede ved dem kvæstede mand, der fik den fornødne førstehjælp. Ved ambulancens ankomst blev han tilset af ambulancepersonale, der afventede en lægehelikopters ankomst. I lægehelikopteren blev den kvæstede mand fløjet til Rigshospitalets traumecenter, hvor han fik konstatereret adskillige brud på sine ribben.

Politiets foreløbige efterforskning fik klarlagt, at den kvæstede var en 16-årig ung mand fra Slagelse, der havde været i gang med at tromle marken. På et tidspunkt havde han formentlig været ude af traktoren for at fjerne en sten, men var formentlig under uheldige omstændigheder blevet kørt over af enten traktoren eller tromlen med kvæstelserne i brystet til følge. Den 16-årige havde kørekort til traktor og blev senere på dagen meldt uden for livsfare under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den 16-årige er ikke afhørt til sagen, hvorfor politiet ikke kender de præcise omstændigheder i sagen, der behandles som en arbejdsulykke, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Publiceret 08 April 2019 12:40