Arkivfoto

"Det sidste Lars hørte var "hej" - så blev han skudt": 51-årige Henrik fældet af eget praleri om brutalt drab

Den 51-årige Henrik Rysgaard skal 15 år i fængsel for drab og drabsforsøg i juli sidste år.

Af
Daniel Sennek

"Det er ret godt skudt. Han har skudt Lars lige der, hvor det gjorde allerstørst skade. Og han siger også selv, at han sigter efter halsen, så Lars kan dø langsomt. Det her er ikke nødværge. Det er en planlagt likvidering. Så bliver det vist ikke mere koldblodigt."

Så kort og kontant forklarede anklager Mariam Khalil drabet på Lars Foli og drabsforsøget på stedsønnen på Nøbbøllegård den 19. juli 2018. Det skriver Folketidende.dk.

Mandag forklarede Henrik Rysgaard i retten, at det var nødværge, men retten lagde vægt på de beviser, som anklagemyndigheden fremlagde.

Han havde tilstået drabet til to betjente, i afhøringen, hos lægen og i grundlovsforhøret. Motivet var ifølge anklageren hævn for et hjemmerøveri, som Henrik Rysgaard mente, at Lars Foli og stedsønnen stod bag.

Ifølge forsvareren, så havde Henrik Rysgaard ikke planlagt at dræbe Lars Foli, men gik i panik, da det udviklede sig til håndgemæng. Men de tekniske beviser - og tilståelser - blev udslagsgivende for dommen.

"Han spillede lidt smart: "Jeg nakkede ham, og så nakker jeg ham" og har haft en næsten manisk trang til at erkende både det ene og det andet og give udtryk af, hvor stor en karl, han er. Men det er ikke grundlag til at domfælde for drab," mente forsvareren Sten Balslev.

Nævningetinget idømte Henrik Rysgaard skyldig i både drab og drabsforsøg, og straffen blev udmålt til 15 års fængsel, som ikke blev anket.

Publiceret 12 April 2019 10:05