Adobe Stock

Forældre til treårig autist i chok: Måtte læse om tvangsflytning i avisen - "Kan skade hans udvikling"

Forældrene til treårige Sander, der er autist, og forældre til 11 andre specialbørn måtte læse om en tvangsflytning af deres børn i avisen.

Af
Daniel Sennek

Sander fra Ølsted er tre år gammel. Han har intet sprog, men er glad, kærlig og nysgerrig. Han har sin daglige gang i minigruppen Troldeungerne i Løsning, der er en ordning for børn med særlige behov, skriver Horsens Folkeblad.

Sander er nemlig autist - og det går godt med hans udvikling, fordi han er i ordningen, mener forældrene. Nu skal Sander tvangsflyttes til et nyt sted, da der er behov for nye vuggestuepladser. En flytning som familierne til de 12 berørte børn måtte læse om i avisen.

Flytningen vækker bekymring hos Sanders forældre Sabina og Brian Nedersøe, der kunne læse om flytningen i avisen. Grunden til Sanders gode udvikling er nemlig den lille gruppe på 12 børn, der bliver samlet i Hedensted i en gruppe, der er tre gange så stor.

"I forvejen har vi kæmpet i lang tid for at få Sander ind i minigruppen i Løsning, fordi vi kunne se, at Lunavej var alt for uoverskuelig med for mange børn og pædagoger til, at vores dreng kunne få det godt der. Det vigtigste lige nu er små grupper, og nu bliver han så i stedet tvunget derhen, mens det oven i købet er blevet meget større," siger Sabina Nedersøe til Horsens Folkeblad.

Udvalgsformand Ole Vind er ikke dog betænktelig ved at sende de 12 specialbørn til Hedensted. Han understreger, at der kommer til at være præcis det samme, blot på en anden adresse

Publiceret 12 April 2019 09:23