Arkivfoto

Arkivfoto

Ung mand sætter livet på spil i nattelivet: Redder 49-årig fra døden

En 49-årig mand fra Aalborg kan i dag takke en ung mand i tyverne for hans snarrådige indsats i nat. Den 49-årige drattede natten til søndag i beruset tilstand i havnebassinet i Aalborg Havn og var tæt på at lide druknedøden, men den unge nordjyde, som havde vidnet mandens fald, sprang resolut i det iskolde vand, bjærgede manden og reddede dermed hans liv, skriver TV2 Nord.

"Det er enormt heldigt, at de her unge mennesker hører og ser, at manden falder i vandet. Vandet er stadig enormt koldt, men det afholder altså ikke den her unge mand fra at hoppe i og redde den pågældende mand," fortæller indsatsleder ved Beredskab Nordjylland, Søren Korsgaard, til TV2 Nord.

Han understreger, at selvom beredskabet hurtigt blev tilkaldt, så var det den unge mands heltegerning, der forhindrede druknedøden.

"Da vi når frem, er den bevidstløse mand trukket ind på land og op på en trappe. Vi når at udøve førstehjælp på manden i forholdsvist mange minutter, inden der kommer en ambulance. Han har været tæt på at dø. Den unge mand har reddet et menneskeliv og sat sit eget liv på spil undervejs," fortæller Søren Korsgaard til TV2 Nord.

Den 49-årige har det efter omstændighederne godt dagen derpå, oplyser Nordjyllands Politi.

jn

Publiceret 14 April 2019 13:15