Granatlignende gestand fundet: Stram Kurs får påbud mod at demonstrere

Københavns Politi har tirsdag meddelt Stram Kurs, at partiet ikke kan afholde en anmeldt demonstration samme dag på Blågårds Plads samt i de fire områder, hvor der er indført skærpede strafzoner.

Af
Daniel Sennek

Det er vurderingen, at en demonstration i de områder vil udgøre en fare for den offentlige fred. Konkret skønner vi, det vil medføre en nærliggende risiko for yderligere kriminalitet i form af ildspåsættelse, hærværk og vold mod politiet, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet har fundet en mistænkelig genstand på Blågårds Plads, der ligner en håndgranat. Det bekræfter Københavns Politi til B.T. og understreger, at de endnu ikke har fået bekræftet ægtheden af fundet.

Politiet var massivt til stede på pladsen, selvom den umiddelbare fare var overstået.

Klokken 11:20 oplyste politiet på Twitter, at de har undersøgt området, og at de er færdige på stedet.

Påbuddet mod at demonstrere gælder foreløbig til onsdag kl. 12.

Som følge af de seneste dages ekstraordinære kriminalitet i dele af København er der indført skærpet strafzone i fire forskellige områder i byen. Det sker i henhold til politilovens §6a og gælder indtil den 23. april 2019. Med henvisning til den tætte sammenhæng, der vurderes at være mellem Stram Kurs’ demonstrationer og risikoen for uroligheder, har Københavns Politi udstedt påbuddet til Stram Kurs jf. politilovens § 7, stk. 3 og 4.

Københavns Politi har naturligvis inddraget hensynet til den grundlovssikrede ytrings- og forsamlingsfrihed i den samlede vurdering af sagen. Derfor har vi meddelt Stram Kurs, at vi er indstillede på at overveje alternative lokaliteter og/eller tidspunkter for demonstrationen i dialog med Stram Kurs.

Publiceret 16 April 2019 11:47