Foto fra ulykken på Storebæltsbroen den 2. januar 2019.

Foto fra ulykken på Storebæltsbroen den 2. januar 2019. Arkivfoto: Localeyes.dk

20-årig optog døde og sårede i Storebæltsulykke: Delte billeder og video med legemsdele

En ung mand er tiltalt for at have taget billeder og video, der blandt andet viste legemsdele fra fem afdøde personer - og delt dem med andre - fra togulykken på Storebæltsbroen den 2. januar.

Af
Daniel Sennek

Den 2. januar 2019 var en 20-årig mand med på det forulykkede tog på Storebæltsbroen, hvor han efter ulykken optog billeder og video, der blandt andet viste legemsdele fra personer dræbt ved ulykken, og delte materialet med andre.

Det skriver Fyens.dk.

Den 20-årige mand fra Høje Taastrup er tiltalt for overtrædelse af paragraf 264 d i straffeloven, fordi han har videregivet billeder af private forhold, og i dette tilfælde afdøde personer om bord på det forulykkede tog.

Ifølge den aktindsigt som avisen har fået i anklagerne mod manden, var han selv ombord på det forulykkede tog. Umiddelbart efter ulykken optog han billeder og video, der blandt andet "viste legemsdele eller andet biologisk materiale fra fem afdøde personer."

Billederne og videoen videresendte han til flere forskellige medier, og i anklageskriftet nævnes DR P4, TV2 Øst og Politiken, samt til to navngivne personer, angiveligt bekendte til den 20-årige mand.

Den 20-årige mand blev efter ulykken interviewet af Politiken, hvor han fortalte, hvordan han havde hjulpet og reddet tilskadekomne. Her undlod han at nævne, at han optog billeder og video af de afdøde.

Ifølge den 20-åriges forsvarer, advokat Berit Ernst, nægter hendes klient sig skyldig.

"Sagen er mere nuanceret end anklageskriftet lægger op til. Alvoren i det lyder mere omgangsrigt end det er, og min klient glæder sig til at afgive forklaring i retten," siger Berit Ernst til Fyens.dk.

Publiceret 17 April 2019 08:46