Målmanden måtte ikke kun nøjes med et rødt kort. Han er nu også dømt for vold.

Målmanden måtte ikke kun nøjes med et rødt kort. Han er nu også dømt for vold. Foto: Adobe Stock

Målmand fik rødt kort: Nu er han også dømt for grov vold

En målmand blev under en fodboldkamp i serie 4 i februar udvist for at sparke en modspiller i hovedet. Det har nu også kostet ham en voldsdom.

Af
Daniel Sennek

Der kan gås hårdt til stålet i en fodboldkamp i serie 4, men en 32-årig målmand gik ikke bare hårdt, men alt for hårdt til en modspiller. Nu er han dømt for grov vold ved Retten i Randers, da han under en fodboldkamp sparkede en 27-årig modspiller i hovedet, så modspilleren brækkede næsen og fik hjernerystelse.

Det skriver Randers Amtsavis.

De to spilelre kæmpede om bolden, men da den 27-årige faldt til jorden, sparkede målmanden ifølge flere vidner bevidst og direkte den 27-årige i hovedet. Dommeren gav straks det røde kort, men da modspilleren også anmeldte målmanden for vold efterfølgende, er den 32-årige målmand nu dømt for grov vold.

Han har fået 60 dages fængsel, betinget af 80 timers samfundstjeneste. Udover den betingede frihedsstraf blev han også dømt til at betale den 27-årige en erstatning på 2.000 kroner.

Anklager Steffen Andersen er tilfreds med dommen.

"Denne dom viser, at man risikerer at blive dømt for vold, selv om episoden foregår i kampens hede på en fodboldbane. Et overfald er et overfald, uanset om det sker på eller uden for banen, og her var det endda så voldsomt, at den tiltalte blev dømt for grov vold," siger anklageren til Randers Amtsavis.

Publiceret 24 April 2019 08:35