Puk Qvortrup. Foto: Tahmasbi

Puk Qvortrup. Foto: Tahmasbi

Puks mand løb en tur: Han kom aldrig hjem

Puk Qvortrup var højgravid og ved at lave kagemand til sin to-årige søn, da hendes lykkelige familieliv brat sluttede

Puk Qvortrup var højgravid og var ved at lave kagemand til sin to-årige søn, da et telefonopkald sluttede hendes lykkelige familieliv. Hendes 27-årige mand var faldet om med hjertestop kort før målstregen i et halvmaraton. Hun har nu udgivet en bog om umenneskelig smerte, at føde alene og at leve videre, skriver Aarhus Onsdag/Lokalavisen Aarhus.

Hvordan kommer man videre, når den man elsker, pludselig falder død om? Når man står alene med et to-årigt barn? Og når man blive alene om at føde det kærlighedsbarn, der i syvende måned spiler ens mave ud?

For Puk Qvortrup var svaret: At finde overmenneskelige kræfter frem og kæmpe sig gennem de første ørkesløse dage, uger og måneder, hvor hun følte sig klippet af verden og dinglede underligt løsrevet ved siden af den.

Hun holdt fast med det yderste af neglene - for børnenes skyld. De levende er vigtigere end de døde. Hendes to små drenge, Kaj og Elmer, kaldte på hende og havde brug for hende. Det var ren overlevelse.

"Jeg var som en dukke med to ansigter. Jeg zappede ind og ud af død, fødsel, overlevelse, små børn, arbejde, fødselsdage og overtræksbukser," siger Puk Qvortrup om den første svære tid.

Den selvbiografiske roman er skrevet ud fra egen hukommelse og dagbogsnoter, og Puk Qvortrup har fået masser af ros for sin roman. Hendes historie er utrolig stærk i sig selv, og hun formår at fortælle den både rørende og nøgternt på samme tid. TV-stationerne, damebladene, aviserne står i kø for at få en bid af Puk Qvortrup, der nu kan skrive forfatter på sit visitkort.

"Det er helt vildt overvældende og svært at forholde sig til," siger den både stærke og følsomme kvinde, der har læst cand public på Aarhus Universitet, og som har arbejdet som kulturjournalist.

"Nu er jeg forfatter. Det er som om, proppen er røget af, og historierne flyder ud af mig. Jeg har en kæmpe glæde ved at skrive og gør det hele tiden på alt fra servietter til notesbøger og min iPhone. Jeg er allerede i gang med min næste bog," siger Puk Qvortrup med et kæmpestort smil, der får hendes øjne til at tindre.

'Ind i en stjerne' udkommer på forlaget Grif 3. maj.

Publiceret 01 May 2019 11:19