Arkivfoto

Arkivfoto

Tyve forklædt som håndværkere slog til mod 82-årig kvinde: Men så gik hun til modigt modangreb

82-årig kvinde og en politihund var sammen om at fælde formodet tricktyv

Det lykkedes ikke to mænd at stjæle fra en 82-årig kvinde, da de under påskud af at være håndværkere, tilsneg sig adgang til hendes lejlighed på Dalgas Avenue i Aarhus tirsdag eftermiddag. Det oplyser Østjyllands Politi.

Mændene bankede klokken 17.13 på døren hos kvinden og sagde, at de skulle kontrollere hendes køleskab, hvorefter de gik ind i lejligheden. Efter kort tid fik den 82-årige dog mistanke om, at mændene ikke var håndværkere, og hun gemte derfor sin pung af vejen.

Da hun pludselig så den ene rode rundt i hendes skuffer, råbte hun af mændene og fik skubbet dem ud.

Det var dog ikke nok for hende at slippe for at blive bestjålet. Retfærdighedssansen gjorde, at hun fulgte efter mændene ud på p-pladsen, hvor hun ringede til politiet, mens mændene tog benene på nakken.

Da en hundepatrulje kort efter kom til stedet, kunne hun pege betjentene i retning mod en nærtliggende skov, hvor mændene var løbet ind.

En politihund satte snuden i sporet og ledte patruljen gennem skoven frem til en 53-årig mand, som forsøgte at gemme sig. Han blev anholdt på stedet. Da der umiddelbart ikke var stjålet noget fra den 82-åriges lejlighed, blev han sigtet for forsøg på indbrud.

I den 53-åriges lomme lå en bilnøgle, som passede til en bil i nærheden. Den blev ransaget og i den fandt politiet en taske med en del smykker i, som formodes at være stjålet. Den 53-årige blev derfor også sigtet for indbrud på et ukendt sted.

Hans makker, der var med i den 82-åriges lejlighed, fandt politiet i første omgang ikke frem til.

Han beskrives som:

• Ca. 60 år

• Ca. 165-170 cm høj, kraftig af bygning.

• Han talte dansk med accent

• Iført ”gråmalet gammelmandskasket” og sort vindjakke

Oplysninger om manden kan gives til Østjyllands Politi på telefon 1-1-4.

jn

Publiceret 15 May 2019 14:19