Foto brugt med tilladelse fra Janus Kyhl. Privatfoto

Foto brugt med tilladelse fra Janus Kyhl. Privatfoto

Familie i chok: Så små kattekillinger blive kastet ud af døren fra kørende bil

To små kattekillingers skæbne har været på spil i Helsingør den forgangne weekend

Direktør i 1. divisionsklubben FC. Helsingør, Janus Kyhl, er godt harm. Og det kan man godt forstå, når man hører, hvad hans kone Marianne oplevede torsdag, da hun, sammen med deres søn, kom kørende i bil ved Nordre Strandvej i Helsingør.

På facebook fortæller Janus Kyhl, hvordan passagerdøren i den forankørende bil (en mindre hvid bil i stil med Citroen C1 eller Peugeot 108) pludselig blev åbnet, og to små sorte kattekillinger blev kylet ud i rabatten ved et grønt område.

"Jeg er simpelthen rystet over, hvilke mennesker der har så lidt hjerte, at man finder det okay at smide et par stakkels forsvarsløse killinger ud af en kørende bil til den visse død. Hvis man har et dyr, der får killinger, hvalpe eller lignende, så må man i det mindste kunne forventes at aflevere disse til Dyreværnet, såfremt man ikke selv finder sig i stand til at tage vare på dem," skriver Janus Kyhl.

Hustruen Marianne og sønnen holdt ind til siden og fik fundet den ene killing, som med hjælp fra Nordsjællands Politi blev overdraget videre til Dyreværnet, der vurderede den til at være 3-4 uger gammel med behov for modermælk hver 4. time.

Ovenpå Facebookopslaget er mange fra lokalområdet trådt til for at hjælpe med at søge efter den anden lille forsvundne killing, og det er på mirakuløs vis lykkedes at finde den, så begge killinger nu er i god behold. Det bekræfter Janus Kyhl, som både takker Michelle Jensen, der fandt killingen, og alle andre, der har deltaget i eftersøgningen.

"Facebook virker heldigvis når det skal," lyder det fra FC Helsingørs direktør.

jn

Publiceret 19 May 2019 16:02