Foto: Vejdirektoratet

Foto: Vejdirektoratet

Flere bilister fik fartbøder under kontrol:

Men betjente slipper for straf for samme forseelse

To politibetjente skal ikke bøde for at blive blitzet i fartkontrol. Det sker på trods af, at flere borgere har tabt klagesager om præcis samme kontrol

Der er ikke noget at sige til, hvis de 1.258 bilister, der fik bøder for at køre for hurtigt ved en fartkontrol på E45 ved Oksekær tilbage i 2016, føler, at loven åbenbart ikke gælder, så længe man har et politiskilt.

I hvert fald har flere bilister ifølge jv.dk - heriblandt betjentene - klaget over fartbøderne på grund af dårlig skiltning, men kun betjentene er stik imod domme fra by- og landsretten i lignende sager fra samme kontrol blevet frifundet torsdag.

Betjentene kørte henholdsvis 61 og 70 km/t på motorvejsstrækningen, selvom de kun måtte køre 50 km/t, fordi der var gang i en lastbilkontrol.

Men de slipper for straf, for de fremførte, at skiltningen var mangelfuld og måske endda ulovlig, og dommeren i sagen gav dem ret.

Ifølge dommen var skilte i venstre side af motorvejen delvist skjult bag bevoksning, mens skilte i højre side var nær ved umulige at se, da høje lastbiler holdt i kø i inderbanen for at blive kontrolleret.

Der var gradvis skiltning på strækningen, hvor bilister skulle sænke farten fra 130 km/t til 50 km/t, men kun de sidste 50 km/t-skilte var helt synlige, men det var ifølge dommeren irrelevant for sagen, da formålet med den gradvise skiltning er, at bilister i et ordentligt tempo skal kunne komme ned i den tilladte fart.

Ifølge jv.dk blev i alt 1.260 ud af 3.148 bilister blitzet under den fire timer lange kontrol, der indbragte omkring tre millioner kroner i bøder.

dp

Publiceret 26 May 2019 11:15