Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock oatawa - stock.adobe.com

Advarsel: Pas på denne kvinde og hendes skumle dating-trick

En 29-årig mand blev forsøgt svindlet af ukendt kvinde og mand i forening

Samtalen udviklede sig pludselig i en ubehagelig retning for en 29-årig mand fra Kalundborg, da han mandag formiddag chattede med en ung kvinde på en online datingside. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, som mener, manden har været udsat for forsøg på bedrageri.

Under skriverierne frem og tilbage bag kvinden pludselig om den 29-åriges telefonnummer, hvorefter hun ringede op via datingsiden og oplyste, at han var blevet hacket.

Kvinden forklarede, at politiet ville kontakte den 29-årige. Og ganske rigtigt. Tyve minutter senere ringede en mand, der præsenterede sig som politimand. Manden bad den 29-årige om at oplyse sit cpr. nummer, Nem-id koder og hævekortoplysninger.

Den 29-årige oplyste sit cpr. nummer, men heldigvis fattede han mistanke og nægtede at udlevere yderligere.

Han har oplyst til politiet, at han ikke har mistet nogen penge, men den utrygge oplevelse fik ham alligevel til at anmelde sagen, som politiet nu efterforsker for at finde frem til de to personer bag opkaldene.

Politiet vil i den forbindelse gerne opfordre borgerne til at udvise en sund skepsis overfor alle fremmede, der henvender sig og oplyser, at de at fra firmaer eller offentlige myndigheder. Stil kritiske spørgsmål og afbryd telefonsamtalen, hvis du er i tvivl om henvendelsen er reel. Oplys aldrig personfølsomme oplysninger som f.eks personnummer eller Nem-ID, koder eller oplysninger om betalingskort, lyder rådet.

jn

Publiceret 28 May 2019 12:49