Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Alexia Khruscheva - stock.adobe.com

Drenge efterlyses for uhyggelig mishandling: Piskede heste og kastede sten og flasker mod dem

Fynsk staldejer er dybt rystet over grov mishandling af to heste, som stod i hans fold

Da en pige og hendes veninde mandag kom for at sige hej til hestene i en hestestald ved Ferritslev på Fyn, mødte de et chokerende syn. To heste i folden havde været udsat for grov mishandling, skriver Fyens.dk.

I et facebookopslag har staldens ejer, Christian Neuhaus Thinesen, beskrevet, at hestene er blevet pisket med en dressurpisk, så pisken er knækket. De er blevet overhældt med sulfo, og så er der samtidig smidt flasker og sten efter dem. Mishandlingen er foregået manden mellem 12 og 16.

"Det er frygteligt, jeg har aldrig oplevet sådan noget før. Havde de bare været ude på marken, så kunne de have stukket af. Men det har de ikke kunnet i stalden. De har bare måtte stå i boksen og tage i mod," siger Christian Neuhaus Thinesen, der er dybt rystet over hændelsen, som naturligvis er meldt til politiet. Dette bekræfter Fyns Politi ifølge Fyens.dk.

Pigerne som opdagede, at hestene var blevet mishandlet, har forklaret, at de så to drenge i 12-14-års alderen løbe grinende fra stedet, da de ankom til stalden.

De to drenge er mistænkte i sagen, og Christian Neuhaus Thinesen håber, det lykkes at finde dem.

"Jeg kan ikke forestille mig, at det kan være så svært at finde dem. Drengene løb i retning af Ørbækvej, da de smuttede. Jeg tvivler på, de er kommet langvejs fra," siger han til Fyens.dk.

Fyns Politi tager imod tips i sagen på telefon 1-1-4.

jn

Publiceret 29 May 2019 14:12