Falske guldkæder. Foto: Politiet.

Falske guldkæder. Foto: Politiet.

Advarsel - fup og fidus: Falske guldsælgere i sort Mercedes slår til ved motorveje

Tag ikke imod tilbud om billigt guld, lyder det fra politiet

Så huserer falske guldsælgere igen på de danske motorveje.

Klokken 08.59 tirsdag anmeldte en 40-årig mand fra Lejre, at han på motorvejstilkørslen til Sydmotorvejen ved Lellinge nær Køge var blevet prajet af en udenlandsk mand. Manden oplyste, at hans kreditkort var gået i stykker og bad anmelderen om hjælp til at hæve nogle penge, så anmelderen kunne få nogle 'guldkæder' i bytte, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

'Guldkæderne' bar manden om halsen, og anmelderen kunne se, at de ikke var ægte. Anmelderen afslog derfor at hjælpe manden, der af politiet beskrives på denne måde:

Mand, mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: kraftig af bygning, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Iført guldkæder om halsen - den ene med et vedhæng som et ulvehoved, Iført: jakkesæt.

Da anmelderen forlod stedet, bemærkede han, at der i nærheden holdt en sort Mercedes med endnu en afventende mand i. Politiet ledte forgæves efter den sorte Mercedes og manden i området.

Og klokken 16.44 modtog politiet en henvendelse fra en kvinde, der i Havdrup i krydset Ørstedvej-Naurbjergvej oplevede noget mistænkeligt. En fremmed mand stak pludselig hovedet ind gennem bilvinduet og forsøgte at aflevere et visitkort og en 'guldring'. Manden var kørende i en sort Mercedes, hvorfor politiet mistænkte manden for at have relation til hændelsen i Lellinge tidligere på dagen. Heller ikke denne gang lykkedes det politiet at finde bilen eller personer med relation til den.

Politiet vil gerne rose anmelderne for deres skepsis over for udlændinges tilbud om 'guldsmykker' som tak eller økonomisk kompensation for en eller anden serviceydelse. Tidligere har politiet oplevet f.eks. forsøg på salg af smykkerne til tilfælde bilister, der bliver prajet i trafikken og ofte på eller ved motorvejene, hvor sælgerne foregiver at være nødstedte i trafikken og derfor har brug for hjælp.

Kontakt politiet straks på tlf. 114 med en beskrivelse af personerne og deres køretøj, lyder opfordringen.

Publiceret 12 June 2019 10:41