Arkivfoto: Politiet.

Arkivfoto: Politiet.

De plyndrer vores svageste medborgere: Ægtepar på 73 og 80 snydt og ydmyget

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet

Et ældre par blev tirsdag udsat for tricktyveri i Bagsværd, oplyser Københavns Vestegns Politi.

19.41 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tricktyveri på Godtgemt i Bagsværd. To personer havde ringet på et ældre pars - en 73-årig kvinde og en 80-årig mand - dør og påstået, at de skulle låne noget papir til at skrive et telefonnummer ned. Den 80-årige mand gik ind og fandt papir, og de to personer fulgte efter. Da personerne havde skrevet et nummer ned, forlod de lejligheden igen, og mandens pung var væk.

De to mistænkte tricktyve beskrives af politiet på denne måde:

A: Mand af østeuropæisk af udseende, 30-40 år, 170-180 cm. høj, kraftig kropsbygning, brun hudfarve, sort, mellemlangt hår. Han talte fremmedsprog og medbragte en nøgle.

B: Kvinde af østeuropæisk udseende, 25-30 år, 160-170 cm. høj, spinkel kropsbygning, brun hudfarve, sort, langt hår. Hun talte med dansk accent og var iført en sort/hvid stribet, mellemlang kjole.

Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Pas på tricktyve:

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:

• Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.

• Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet.

• Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.

• Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.

Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt, lyder opfordringen.

Publiceret 12 June 2019 16:09