Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Bits and Splits - stock.adobe.com

15 unge standset på gaden og plyndret for værdier

Tre unge mænd er fredag blevet dømt for samlet 15 gaderøverier begået i Herlev, Søborg, Husum, Hellerup og Lyngby

De tre unge mænd på 18 og 19 år blev ved Retten i Lyngby i dag fundet skyldige i 15 gaderøverier begået i august og september 2018. Der har været 40 vidner i sagen, hvoraf mange har været meget unge drenge, der har været ofre for røverierne, oplyser domstol.dk.

Røverierne foregik typisk på gaden, hvor ganske unge drenge blev standset og afkrævet deres hævekort, mobiltelefoner samt koder. Herefter blev de unge ofre tilbageholdt, mens nogle af røverne gik til hæveautomater og hævede, hvad de kunne på ofrenes hævekort, mens andre af røverne bevogtede de unge. Herudover blev ofrene frataget beklædningsgenstande, punge og ure, hvis de havde eksklusive mærkevarer på sig. To af de tiltalte nægtede sig skyldig i alle forhold mens en af de tiltalte erkendte nogle af røverierne.

Retten fandt det bevist at de tiltalte samlet havde begået 15 røverier.

På den baggrund blev tiltalte A på 19 år idømt 2 år og 6 måneders fængsel samt udvises af Danmark for bestandigt, tiltalte B på 18 år blev idømt 1 år og 6 måneders fængsel og tildeles en advarsel om udvisning, og tiltalte C på 19 år blev idømt 3 års fængsel.

Tiltalte A valgte at anke dommen, B valgte at modtage dommen og C vil inden for 14 dage beslutte, om dommen ankes, oplyser domstol.dk.

Dommeren tildelte erstatning til fem af ofrene, som blev tilbageholdt i længere tid og behandlet særligt krænkende. Fire af dem fik 5.000 kroner, mens den sidste fik tildelt 10.000 kroner.

jn

Publiceret 14 June 2019 16:43