Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Syda Productions - stock.adobe.com

Kvindes konto plyndret: Sådan fik svindler adgang til hendes penge

En 61-årig kvinde fra Kalundborg blev fuppet af mand over telefonen

Da telefonen torsdag eftermiddag ringede hos en 61-årig kvinde fra Kalundborg, stod det ikke klart for kvinden, at hun var kommet i kløerne på en svindler, men det blev tydeligt senere, da pengene begyndte at forsvinde fra hendes bankkonto.

Kvinden blev ringet op ved 15-tiden af manden, som udgav sig for at være fra et firma, der kunne oplyse hende om, at nogen uberettiget havde forsøgt at hæve 6.000 kroner fra hendes konto. Manden var i gang med at undersøge sagen, og han havde i den forbindelse brug for oplysninger om kvindens NemID-nøglekort, så han ”bag om systemet” kunne undersøge sagen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Kvinden videregav i god tro oplysningerne til manden, der nu mistænkes for efterfølgende at have foretaget flere hævninger fra hendes konto for et større, femcifret beløb, oplyser politiet, der nu forsøger at få identificeret både manden og den bankkonto, som pengene er overført til.

Der kan endnu engang kun kraftigt advares mod at give strengt personlige oplysninger, incl. koder mv. fra NemID-nøglekortet og oplysninger fra betalings-/kreditkort, til fremmede personer, der ringer. Afbryd samtalen og foretag eventuelt en kontrolopringning til det firma, bank eller myndighed, som personer udgiver sig for at repræsentere, lyder opfordringen fra politiet.

jn

Publiceret 14 June 2019 14:14