Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock BillionPhotos.com - stock.adobe.com

Voldtog forsvarsløs mand på hotelværelse: Nu er dommen faldet

19-årig mand var for fuld til at gøre modstand, da 33-årig voldtog ham analt

En 33-årig mand nægtede sig skyldig og ankede straks den dom, som han torsdag fik ved Retten i Randers, hvor han stod tiltalt for voldtægt af en 19-årig mand.

Den 33-årige blev idømt fængselsstraf i et år og to måneder for at have voldtaget den 19-årige på et hotelværelse i Ebeltoft i marts måned, hvor de som del af et større selskab var samlet til fest. Den 19-årige blev særdeles beruset, og da han ikke var i stand til at køre hjem, fik han tilbudt, at han kunne overnatte på samme hotelværelse som den 33-årige.

På værelset faldt den 19-årige hurtigt i søvn, og han vågnede ifølge sin egen forklaring pludseligt ved, at den 33-årige havde trukket bukserne af ham og var i gang med at gennemføre et analt samleje. Ifølge den 19-årige var han så beruset, at han ikke var i stand til at modsætte sig. Den 33-årige mente derimod, at samlejet var sket frivilligt.

Den troede Retten i Randers dog ikke på.

"Denne sag er et eksempel på, at en voldtægt ikke nødvendigvis indeholder vold og trusler. Det er også voldtægt, hvis du skaffer dig samleje med en person, der sover eller er så beruset, at vedkommende er ude af stand til at modsætte sig. Jeg er tilfreds med, at retten var enig i min påstand om, at der her var tale om en voldtægt, som skulle straffes med en længere fængselsstraf, " siger politiets anklagerfuldmægtig, Peter Mathiassen i en kommentar til dommen.

jn

Publiceret 20 June 2019 13:32