Kim Kliver, politiinspektør og Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, afholder pressemøde og orienterer om efterforskningen af drabene fra Ruds Vedby og Vemmelev, og deres dialog med Midt og Vestsjællands politi omkring et lignende drab i Odsherred området.

Kim Kliver, politiinspektør og Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, afholder pressemøde og orienterer om efterforskningen af drabene fra Ruds Vedby og Vemmelev, og deres dialog med Midt og Vestsjællands politi omkring et lignende drab i Odsherred området. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Makabre mord på to ældre mænd: 42-årig erkender begge drab og brandstiftelser

Anholdt mand erkender at have dræbt to ældre mænd og sat ild til deres ejendomme

En 42-årig mand har ved et grundlovsforhør i dag i Nykøbing Falster erkendt at stå bag to drab og efterfølgende brandstiftelse. Det skriver Ekstra Bladet.

Manden blev anholdt i går sammen med en 34-årig. De er begge mistænkt i for at have dræbt to mænd på Vestsjælland. Det første drab blev begået 21. april i Ruds Vedby nord for Slagelse, hvor en 68-årig mand blev stukket flere gange med en kniv og fundet dræbt på bunden af en sø. Efter drabet blev den 68-åriges ejendom sat i brand.

Det andet drab skete i Vemmelev vest for Slagelse, hvor en 80-årig mand i sidste weekend blev dræbt og fik halsen skåret over. Herefter blev der ligeledes sat ild til offerets ejendom.

Ifølge sigtelsen var de to drabssigtede i besiddelse af et oversavet haglgevær, da de i går blev anholdt i den sjællandske landsby, hvor de boede til leje.

Den 34-årige mand, der blev anholdt sammen med den 42-årige, nægter sig skyldig i de to drab og brandstiftelserne, men erkender besiddelse af det oversavede jagtgevær.

Ingen af de to mænd udtalte sig personligt under den åbne del af grundlovsforhøret. De kiggede ifølge Ekstra Bladet begge på dommer Anne Bundgaard, mens forsvarerne førte ordet på deres vegne.

Den 42-årige mand, som har tilstået, er en meget høj mand med langt hår, der i retten var bundet op i en hestehale. Han havde en meget markant ansigtstavovering.

Den 34-årige mand sad med hænderne i skødet og gjorde overhovedet ikke væsen af sig under retsmødet.

jr

Publiceret 22 June 2019 14:14