Arkivfoto: Øxenholt Foto

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Personalet tændte en smøg for Inger-Lis: En time efter var to døde og en livsfarligt kvæstet

Politiet slår fast, at det var rygning, der var skyld i, at tre beboere døde i forbindelse med en brand på Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro sidste år

Tre kvinder på henholdsvis 91,93 og 95 år mistede livet efter en brand på plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro 3. ausgust 2018. Nu knapt et år efter dødsbranden har politiet fastlagt årsagen til branden, skriver TV2 Østjylland.

Efter de brandtekniske undersøgelser fastslås det, at ilden begyndte i plejehjemsbeboer Inger-Lis Madsens lejlighed som følge af rygning. Inger-Lis Madsen havde ved en tidligere lejlighed sat ild til sin egen bolig i forbindelse med rygning.

I forbindelse med undersøgelsen af dødsbranden i Farsøhthus har et vidne blandt andet forklaret, at personalet, omkring en time før branden blev opdaget, tændte en cigaret for Inger-Lis Madsen, skriver TV2 Østjylland.

Konklusionen stemmer dog ikke ens med, hvad Norddjurs Kommune har meldt ud tidligere. I oktober 2018 skrev kommunen: "Politiets undersøgelser viste, at brandårsagen ikke kunne fastslås med sikkerhed, men at der er intet, der tyder på, at branden på Farsøhthus den 3. august opstod som følge af rygning."

Inger-Lis Madsens søn, Bjørn M. Sørensen, er dog glad for, at den endelige brandårsag nu ligger klar.

"Det gør da en forskel for mig, fordi kommunen tidligere kategorisk har afvist, at rygning hos min mor kunne være årsag til branden. Det konkluderer politiet nu ret så klart, og det kommer ikke bag på mig," siger han til TV2 Østjylland.

jn

Publiceret 24 June 2019 16:39