Misrøgtet hund. Arkivfoto.

Misrøgtet hund. Arkivfoto.

Det nye dyrepoliti slog til for første gang: Hvalpefabrik i kælderen

Den specialiserede Dyrevelfærdsenhed blev etableret den 1. juli 2019 - ét af fokusområderne er ulovlig handel med hunde

Den nyoprettede, specialiserede Dyrevelfærdsenhed i Nordjyllands Politi rykkede på baggrund af en borgerhenvendelse i går, torsdag, ud til en adresse i Hadsund. Her fandt man flere hunde af racen fransk bulldog og amerikansk staffordshire bull terrier under forhold, der peger på systematisk avl.

Lederen af enheden, politikommissær Henrik Taagaard, oplyser, at betjentene på stedet fandt flere hunde, blandt andet i kælderen, hvor der opholdt sig en hanhund i et bur, flere tæver og flere kuld hvalpe. Embedsdyrlægen blev tilkaldt for at besigtige hundene og forholdene på stedet.

Der forestår et større arbejde for politiet med at afhøre flere parter i sagen, ligesom efterforskningen skal afdække, om der er sket tidligere salg af hunde fra adressen, da Fødevarestyrelsen ikke har godkendt stedet til avl af flere hvalpe end som privat. Derudover skal det undersøges, om der er sket en overtrædelse af dyreværnsloven.

Den specialiserede Dyrevelfærdsenhed blev etableret den 1. juli 2019, og ét af fokusområderne er ulovlig handel med hunde - de såkaldte 'hvalpefabrikker'. Og borgerne har allerede henvendt sig med oplysninger til politiet.

Borgerne kan kontakte Den specialiserede Dyrevelfærdsenhed via tlf. 4021 1783 mellem kl. 08.00 og 15.00 på hverdage – på andre tidspunkter kan man ringe 114, hvis man har oplysninger til politiet.

Publiceret 05 July 2019 10:16