Foto: Politiet.

Foto: Politiet.

Se billederne: Omrejsende kriminelle plyndrer vores ældste og svageste medborgere

Nordjyllands Politi frigiver nu fotos af formodede gerningsmænd til omfattende indbruds-kriminalitet

Nordjyllands Politi frigiver nu fotos af to formodede gerningsmænd til omfattende indbruds-kriminalitet. Politiet har mistanke til omrejsende kriminelle.

Den 10. juli 2019 mellem kl. 10-00 og 10.30 brød en eller flere gerningsmænd ind hos en ældre dame i Birkelse i Vendsyssel, hvorfra de stjal hendes tegnebog, der indeholdt diverse kort, herunder et dankort. Dette dankort blev efterfølgende anvendt til hævninger i diverse pengeautomater i Aabybro, Brønderslev og Skive, ligesom det er brugt til indkøb af tøj i flere tøjforretninger.

Nordjyllands Politi frigiver billeder af gerningsmændene og håber, at offentligheden kan hjælpe med at genkende de to mistænkte personer. Overvågningen af gerningsmændene stammer fra Sport24 i Hjørring, hvor gerningsmændene indfandt sig den 11. juli 2019.

Foto: Politiet.

Foto: Politiet.

Lederen af politiets efterforskning, fungerende vicepolitiinspektør Sune Myrup, oplyser, at Nordjyllands Politi har mistanke til, at gerningsmændene er omrejsende kriminelle fra Østeuropa.

"Og derfor modtager vi gerne oplysninger fra campingpladser og restaurationsbranchen, hvis man har haft de afbildede personer boende som gæster," pointerer Sune Myrup, der i næste åndedrag understreger, at politiet har efterforsket ganske massivt mod de her gerningsmænd.

"Men det er desværre ikke lykkedes at identificere dem eller lokalisere det sted, hvor de overnatter. Det er derfor, at vi nu vælger at frigive overvågningsbillederne af de formodede gerningsmænd." siger Sune Myrup, der håber, at offentligheden bidrager med oplysninger, der hjælper med sagens opklaring.

"I den seneste periode har vi desværre set en del af den her type indbrud, hvor gerningsmændene skaffer sig adgang via åbentstående vinduer og døre, så vi vil gerne opfordre til, at man husker at lukke og låse døre og vinduer - også når man laver havearbejde eller lignende."

Har man oplysninger om de mistænkte personer, bør man straks kontakte Nordjyllands Politi på telefon: 114.

Publiceret 12 July 2019 11:11