Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock Phimchanok - stock.adobe.com

Succesfuld erhvervsmand dømt for grove sexovergreb: Misbrugte kærestens børn

En 53-årig mand fra Hørsholm er fundet skyldig i seksuelle overgreb mod to mindreårige piger

Gennem to år har en tidligere direktør og selvstændig erhvervsdrivende mand stået bag seksuelle overgreb mod to mindreårige piger, der var henholdsvis under 12 og 15 år, mens overgrebene fandt sted. Det skriver Ugebladet Hørsholm.

Ved Retten i Helsingør er manden blevet idømt to års ubetinget fængsel for at have andet seksuelt forhold end samleje med søstrene samt blufærdighedskrænkelse.

Den 53-årige mand var i perioden, hvor krænkelserne stod på, kæreste med pigernes mor, hvor han under ferier og i sit hjem i Hørsholm har befølt dem længe og vedvarende under tøjet og på deres kønsdele samt smurt den yngste ind i creme efter bad.

Ifølge domsbogen afgav både den 53-årige pædofildømte og moren til de to piger forklaringer for lukkede døre, ligesom der blev afspillet videoafhøringer af de to søstres forklaringer.

Den 53-årige vedkender, at han har optrådt grænseoverskridende men vil ifølge retsbogen ikke erkende grovheden i sigtelserne mod ham, skriver Ugebladet Hørsholm.

De seksuelle overgreb blev afdækket efter den ældste pige som 13-årig i efteråret 2018 begyndte at tage afstand fra den 53-årige, og da moren gik hende på klingen, fortalte hun om episoderne, der for hendes vedkommende havde stået på i perioden fra august 2016 til april 2018.

Lillesøsteren var bare otte år, da hun første gang blev misbrugt af den 53-årige i 2017.

Erstatning til pigerne

Udover fængselsstraffen på to år skal manden i en sexologisk og psykiatrisk behandling samtidig med, at han skal betale søstrene henholdsvis 40.000 og 15.000 kroner i erstatning samt sagens omkostninger.

Den 53-årige har besiddet direktør og chefstillinger indenfor finans- og forsikringsbranchen og også været firmaejer med sin fraskilte kone, men har siden 2017 levet af sin formue. Han har anket dommen.

Publiceret 30 July 2019 15:08